VIVIDA ASSISTANS AB

OM JOBBET

Killen har funktionsnedsättningar som påverkar honom både psykiskt och fysiskt, samt en grav synnedsättning. Hans funktionsnedsättning innebär bl.a. att han inte kan sitta och förflytta sig eller kommunicera via tal, vilket ställer krav på att vara uppmärksam och lyhörd som assistent. Du ska vara hans armar och ben och hjälpa honom att utvecklas utifrån hans förmåga. Detta är en glad ung kille med stort hjälpbehov.

Arbetsuppgifterna innefattar att hjälpa mannen med det som han behöver för att få hans vardag att fungera. Detta innebär allt ifrån att hjälpa till med matning, personlig hygien, kommunikation, följa med på aktiviteter och promenader. Du kommer att arbeta hemma hos hans familj efter att han kommer hem från skolan på eftermiddagarna tills han åker på morgonen. Arbetet innefattar också sjukgymnastik då han tränar flera gånger i veckan. I arbetet krävs vidare många lyft vilket gör att du inte bör ha problem med ryggen, vara relativt stark och ej för kort. Hjälpmedel finns. Det är av stor vikt att du kan samarbeta med mannens familj och andra personer runt omkring honom. Att personkemin stämmer kommer att vara avgörande.

DU SOM SÖKER ÄR

Vi söker dig som är 25 år eller äldre och har ett genuint intresse av att hjälpa en 22-årig kille i sin vardag. Den vi söker ska vara en positiv, lugn och avslappnad person som är driftig och gillar att vara ute och promenera. Du kommer också att följa med honom på bad, så simkunnighet är ett krav. Det är meriterande om du tidigare har arbetat med barn med funktionsnedsättningar. Körkort är inte ett krav. Du måste dock vara rökfri.

DET HÄR ERBJUDS DU

Vivida står för kvalitet. Vi arbetar för att du som anställd ska må bra och känna stolthet i din yrkesroll. Som personlig assistent har du ett givande arbete där du är mycket viktig för en annan människa. Du får stöd av oss som arbetsgivare och möjlighet till personlig utveckling genom dina arbetsuppgifter och utbildning. Att vara anställd på Vivida innebär en trygghet genom kollektivavtal, marknadsmässig lön, pension, försäkringsskydd, schyssta semestervillkor och friskvårdsbidrag. Vi arbetar för att du som anställd ska må bra – våra medarbetare är det viktigaste vi har!

ARBETSTID OCH TJÄNSTGÖRINGSGRAD

Vikariat på 60% på schemarad främst fördelat på kvällar och nätter (dag under lov), från och med 2019-04-01 till 2019-07-31 med chans till förlängning. Inskolning kommer att ske innan vikariatet påbörjas och timvikarier behövs innan 1 april. Viss jour ingår. 

Inskolning kommer att starta enligt överenskommelse

LÖN

På Vivida får du som assistent en fast grundlön per timme + semesterersättning samt eventuell OB-ersättning. Kollektivavtal finns.

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse. 

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är 2019-03-10. Ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan!

UTDRAG UR BELASTNINGSREGISTRET

På Vivida har vi som policy att begära ett utdrag ur belastningsregistret för alla personer som arbetar hos våra minderåriga kunder och hos vissa vuxna kunder. Därför vill vi gärna att du som blir kallad på intervju tar med ett aktuellt belastningsregisterutdrag som inte är mer än ett år gammalt. Ansökan om registerutdrag får du via denna länk: https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/. Registerutdraget du ska använda heter "LSS – utdrag belastningsregistret".

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2019-07-31
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Fast timlön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60%
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer PTFEB
Publicerat 2019-02-08
Sista ansökningsdag 2019-03-10

Tillbaka till lediga jobb